Paczuszki z łososiem
>> środa, 18 stycznia 2012
Postanowiłam zwiększyć trochę ilość ryb zjadanych przez nas, dlatego ostatnio na talerzu pojawił się przepyszny i soczysty łosoś duszony z warzywami a potem zapieczony.
Zdjęcie jak zwykle zachwyca jakością i urodą ;) Ale jak wracam z pracy to ciemno już, a w sztucznym świetle to ja porządnych zdjęć robić nie umiem.
PACZUSZKI Z ŁOSOSIEM
- filet z łososia taki na 2 osoby
- czerwone warzywa na patelnię Frosta
- pół pęczka koperku
- rulonik ciasta francuskiego
- sól, pieprz cytrynowy
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy mrożone warzywka, dusimy pod przykryciem. Kiedy warzywa są miękkie dokładamy do nich filet z łososia oprószony pieprzem cytrynowym, przykrywamy i dusimy aż łosoś będzie gotowy. Odkrywamy o odparowujemy całą wodę która wypłynęła z warzyw.
Piec rozgrzewamy do 180 stopni.
Ciasto francuskie rozkładamy na desce, oczywiście jeśli było mrożone to odpowiednio wcześniej rozmrażamy, przekrawamy na pół i układamy większość warzyw, na nie po pół filetu z łososia i dokładamy resztę warzyw, obficie posypujemy siekanym koperkiem, ciasto zawijamy do góry starając się zrobić ładną paczuszkę.
Pieczemy z termoobiegiem ok 20-30 minut.
1 komentarze:
świetne sakwiewki ze smaczną zawartością.
Prześlij komentarz