Gulasz z kaczki
>> wtorek, 17 stycznia 2012
Rosół z kaczki był, ale co z mięskiem, które wygotowane samo w sobie zbyt rewelacyjne już nie było? Pierogów znowu nie miałam ochoty robić, pyzy z mięsem to jakoś dopiero teraz mi do głowy przyszły ;). Zrobiłam więc gulasz idealny do pampuchów, które już nawoływały z lodówki o kończącym się terminie ważności czy jakoś tak :)
GULASZ Z KACZKI
- mięso obrane z porosołowej kaczki
- 1 duże twarde jabłko
- 1 duża cebula
- pół szklanki rosołu z kaczki
- łyżka majeranku
W garnku na rozgrzanej oliwie zeszkliłam cebulę, dodałam do niej jabłko pokrojone w ósemki oraz mięso z kaczki - wszystkie obskubane drobne ścinki i piersi pokrojone na spore kawałki, bez skóry. Podlałam rosołkiem i dusiłam pod przykryciem ok 15 minut, podsypałam majerankiem i poddusiłam jeszcze jakieś 10 minut - tak żeby jabłko zmiękło, wręcz się rozpadło.
0 komentarze:
Prześlij komentarz