Obsługiwane przez usługę Blogger.

Najlepsza na świecie...

>> poniedziałek, 26 marca 2012

Nie, nie ja ta najlepsza jestem, tylko sałatka podobno ;) Niestety smak nie idzie w parze z fotogenicznością więc zdjęcie jakie jest każdy widzi.


SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM
- torebka ryżu długoziarnistego
- puszka tuńczyka w kawałkach
- 1/2 puszki kukurydzy
- duży por
- 4 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego 
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz

Ryż i jajka gotujemy i studzimy, pora siekamy na wąziutkie półplasterki i zalewamy wrzątkiem na 3 minuty (taak patrzyłam na zegarek ;)), odcedzamy i przelewamy zimną wodą, zostawiamy do obeschnięcia. 
Wystudzone jajka siekamy w drobną kosteczkę, dodajemy ryż, pora, kukurydzę i osączonego tuńczyka, dorzucamy jogurt i majonez. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pyszna jest od razu, ale jeśli ma trochę czasu żeby się przegryźć to jest jeszcze lepsza :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl gotowanie

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP