Potrawka kurakowa w curry
>> sobota, 5 marca 2011
POTRAWKA Z KURAKA
- ok 500 gr piersi kurakowych
- 200 gr boczku wędzonego
- 500 gr mrożonej fasolki szparagowej
- 0,5 l wody
- mały jogurt naturalny
- min 2 solidne łychy curry
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
Boczek kroimy w paseczki i obsmażamy na patelni wytapiając z niego trochę tłuszczyku, przekładamy do garnka do wrzącego 0,5 l wody. Na tłuszczyk na patelni wrzucamy cyc pokrojony w spore kawałki, posypujemy curry i obsmażamy na dużym ogniu ciągle mieszając, przekładamy do boczku. Dusimy pod przykryciem aż mięsko będzie ugotowane (jakieś 10-15 minut), dodajemy fasolkę i dusimy całość aż fasolka się ugotuje doprawiamy jeszcze do smaku. Jogurt mieszamy z mąką tak żeby nie było grudek i wlewamy do potrawki, mieszamy do zagotowania. Gotowe ;)
Ja podałam z ryżem najzwyklejszym na świecie,
0 komentarze:
Prześlij komentarz